Rosmarinstekt fläskfilé med papas arrugadas

Rosmarinstekt fläskfilé med papas arrugadas är en festlig och tilltalande rätt med ett saftigt och mört kött, saltkokt potatis, grekisk sallad och en ljuvlig fetaostkräm. En fulländad och sagolikt god middag med luxuösa smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
2 krm peppar
900 g delikatesspotatis
2 dl salt
1 rödlök
3 tomater
1/2 gurka
1 dl kärnfria oliver (gärna kalamata)
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad oregano
Fetaostkräm
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
00:30:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 586 kCal
Fett26.1 g
Kolhydrater45.6 g
Protein38.2 g
Kommentar
Så gott!! Lade på smör på filén i ugnen så att det blev en sky. Gjorde en brunsås av den. Det står att man ska ha 2 dl salt atr koka potatisen i. Jag tog teskedar istället. Tycker det blir tillräckligt salt.
Cecilia
2021-11-15