Rosmarinstekt fläskfilé med papas arrugadas
Rosmarinstekt fläskfilé med papas arrugadas är en festlig och tilltalande rätt med ett saftigt och mört kött, saltkokt potatis, grekisk sallad och en ljuvlig fetaostkräm. En fulländad och sagolikt god middag med luxuösa smaker!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
2 krm peppar
900 g delikatesspotatis
2 dl salt
1 rödlök
3 tomater
1/2 gurka
1 dl kärnfria oliver (gärna kalamata)
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad oregano
Fetaostkräm
150 g fetaost
1 dl crème fraiche
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm peppar
För alla
Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche, välj äkta fetaost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre), uteslut fetaosten.
Gör så här
Tips
Potatisskalet blir vitt och skrynkligt av det salta kokvattnet - det är det som är grejen med papas arrugadas!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2446 KJ / 586 kCal
Fett26.1 g
Kolhydrater45.6 g
Protein38.2 g
Kommentar
Så gott!! Lade på smör på filén i ugnen så att det blev en sky. Gjorde en brunsås av den. Det står att man ska ha 2 dl salt atr koka potatisen i. Jag tog teskedar istället. Tycker det blir tillräckligt salt.
Cecilia
2021-11-15