Marinerad fläskfilé med grön örtsås

86
23
Marinerad fläskfilé med grön örtsås

Marinerad fläskfilé med grön örtsås är en riktig festmåltid som kräver vissa förberedelser, men alltid är en fullträff. Marinera helstekt fläskfilé i skivor med balsamvinäger, soltorkade tomater, olja och basilika och servera med en örtsås. Mums!

Marinerad fläskfilé med grön örtsås

Ingredienser

30

Fläskfilé

4 kg fläskfilé
50 g smör eller margarin
salt
svartpeppar

Dressing

2 dl balsamvinäger
4 dl olja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
200 g soltorkade tomater
3 krukor basilika

Örtsås

8 äggulor
8 dl hackade örter t ex rosmarin, timjan, bladpersilja
2 - 3 vitlöksklyftor
1 dl fransk senap
1 msk salt
1/2 tsk kajennpeppar
8 dl olja

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: säsongsanpassning av valet på kött påverkar klimatet. Under hösttider kan viltkött med fördel väljas och minska klimatpåverkan. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Linda

2022-05-07

Hur länge är det lämpligt att köttet drar i dressingen/marinaden?

Karin

2022-03-21

Godaste rätten! Tips är att göra enligt receptet och inte ändra på något. Blir som godast då. Har även testat att göra såsen varm och det blev en succé😍

Anna

2021-06-20

En favorit hos oss! Jag har gjort den både till stora kalas, konfirmations- och studentmottagningar. Perfekt när en vill förbereda och örtsåsen är verkligen pricken över i!

Näringsvärde per portion

Energi 2313 KJ / 553 kCal
Fett 47 g
Salt 1.63 g
Kolhydrater 3 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden