Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerad fläskfilé med grön örtsås

Marinerad fläskfilé med grön örtsås är en riktig festmåltid som kräver vissa förberedelser, men alltid är en fullträff. Marinera helstekt fläskfilé i skivor med balsamvinäger, soltorkade tomater, olja och basilika och servera med en örtsås. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Fläskfilè: Putsa fläskfiléerna. Bryn i omgångar i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen tills termometern visar 70°C. Låt köttet kallna över natten i kylskåp.
  4. Skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg det på serveringsfat.
  5. Dressing: Blanda vinäger, olja och kryddor. Strimla tomaterna och basilikan och blanda i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.
  6. Gröna örtsåsen: Blanda äggulor, örter, skalade vitlöksklyftor, senap, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget medan maskinen går och kör tills allt är väl blandat. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock. Ställ kallt till servering.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: säsongsanpassning av valet på kött påverkar klimatet. Under hösttider kan viltkött med fördel väljas och minska klimatpåverkan. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 30
Fläskfilé
  • 4 kg fläskfilé
  • 50 g smör eller margarin
  • salt
  • svartpeppar
Dressing
  • 2 dl balsamvinäger
  • 4 dl olja
  • 1 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g soltorkade tomater
  • 3 krukor basilika
Örtsås
  • 8 äggulor
  • 8 dl hackade örter t ex rosmarin, timjan, bladpersilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl fransk senap
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 8 dl olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2313 kJ / 553 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept