Marinerad fläskfilé med grön örtsås
Marinerad fläskfilé med grön örtsås är en riktig festmåltid som kräver vissa förberedelser, men alltid är en fullträff. Marinera helstekt fläskfilé i skivor med balsamvinäger, soltorkade tomater, olja och basilika och servera med en örtsås. Mums!
Ingredienser
ca 30 portioner
Fläskfilé
4 kg fläskfilé
50 g smör eller margarin
salt
svartpeppar
Dressing
2 dl balsamvinäger
4 dl olja
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
200 g soltorkade tomater
3 krukor basilika
Örtsås
8 äggulor
8 dl hackade örter t ex rosmarin, timjan, bladpersilja
2 - 3 vitlöksklyftor
1 dl fransk senap
1 msk salt
1/2 tsk kajennpeppar
8 dl olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2313 KJ / 553 kCal
Fett47 g
Salt1.63 g
Kolhydrater3 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tillagade det här ett par gånger för ngr år sen och det gick hem hos alla gäster. Jag har serverat med potatis och rotfrukter och potatisgratäng. Båda fungerar lika bra.
Jaana
2023-07-03Passar perfekt på buffébordet när man ska ha många gäster. Såsen är underbart god vilka örter du än lägger i.
Lena
2023-03-11Till hur många personer är receptet beräknat? Anneli
Anneli
2022-07-12Hej Anneli! Receptet är beräknat till ca 30 portioner. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-18