Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskfile tonnato

Fläskfilé tonnato är en fin rätt som du kan servera till middag eller som en del av ditt buffébord. Fläskfilén, som tillagas med vitlök, rosmarin och citron, bjuder du här uppskuren i skivor tillsammans med en tonnatosås.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor.
  3. Skala och finriv vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar. Gnid in filéerna med blandningen.
  4. Bryn i stekpanna runt om tills de fått fin färg. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen.
  5. Lägg över i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°C. Låt svalna.
  6. Skär köttet i tunna skivor på snedden och servera med tonnatosås, se recept Tonnatosås

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
(Observera att för alla-texten ej gäller med föreslaget serveringstips).

Tips

Receptet passar bra till en buffé.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 fläskfilé (à 600 g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad rosmarin
  • rivet skal av 2 citroner
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan