Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosmarinpotatis med kapris

Vill du lyxa till potatisen lite? Testa att laga till rosmarinpotatis med kapris. Du trär potatisarna på grillspett tillsammans med rosmarin, paprika, kapris och lök och grillar sedan spetten. Servera spetten till kött, fisk eller fågel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa färskpotatisen och koka den halvfärdig i lättsaltat vatten i en kastrull ca 10 min. Låt potatisen ånga och rinna av.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor. Stick rosmarinkvistarna i 4 av potatisarna (för 4 port).
  3. Trä upp potatis, paprika, lök och cocktailkapris växelvis på 4-8 grillspett (för 4 port). Se till att potatisen med rosmarinkvisten kommer ytterst på spetten.
  4. Blanda oljan med salt och peppar i en skål. Pensla spetten med blandningen. Grilla spetten på utegrill eller i ugn ca 5 min per sida.
  5. Servera spetten som tillbehör till grillat kött, fågel eller fisk eller som ensamrätt med linspuré med mycket kryddor, bröd och blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk- eller delikatesspotatis (500 g motsvarar ca 20-24 stycken)
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 rödlök
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 20 cocktailkaprisar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 380 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden