Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

Morot, palsternacka, rosmarin och äpplen – ingredienser med en doft av skördefest. Rotfrukterna lagas i ugnen i sällskap av pressad vitlök, örter och kycklingfiléer. Serveras med en härlig röra av yoghurt, grovrivet äpple, rosmarin och honung. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Ingredienser
4 portioner
3 morötter
2 palsternackor
600 g fast potatis
2 msk olja
1 tsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
4 kycklingfiléer
1 äpple
2 dl matyoghurt
1/2 tsk rosmarin
1/2 tsk honung
Gör så här
00:30:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1923 KJ / 459 kCal
Fett12 g
Salt1.3 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott, kalorisnålt !
Catrin
2020-10-13Supergott!
Nina
2020-04-26Toppenrecept.
Anne brigitte
2020-04-12