Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

Morot, palsternacka, rosmarin och äpplen – ingredienser med en doft av skördefest. Rotfrukterna lagas i ugnen i sällskap av pressad vitlök, örter och kycklingfiléer. Serveras med en härlig röra av yoghurt, grovrivet äpple, rosmarin och honung. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. och sätt in en plåt.
  2. Skala och skiva morötter, palsternackor och potatis i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda rotfrukterna med hälften av oljan, rosmarin och pressad vitlök i en bunke. Salta och peppra.
  3. Ta ut plåten och häll på rotfrukterna. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Stek kycklingfiléerna i resten av oljan tills de får fin färg. Salta och peppra. Lägg dem på rotfruktsplåten och sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingfiléernas innertemperatur är 72˚C. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
  5. Grovriv äpplet och blanda med matyoghurt, rosmarin och honung. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera kycklingen med rotfrukterna och såsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 600 g fast potatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 äpple
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1888 kJ / 453 kCal