Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

32
6 Klimatsmart
Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

Morot, palsternacka, rosmarin och äpplen – ingredienser med en doft av skördefest. Rotfrukterna lagas i ugnen i sällskap av pressad vitlök, örter och kycklingfiléer. Serveras med en härlig röra av yoghurt, grovrivet äpple, rosmarin och honung. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2013

Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

Ingredienser

4 portioner
3
morötter
2
palsternackor
600 g
fast potatis
2 msk
olja
1 tsk
rosmarin
2
vitlöksklyftor
-
salt och peppar
4
kycklingfiléer
1
äpple
2 dl
matyoghurt
1/2 tsk
rosmarin
1/2 tsk
honung

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Catrin

10/13/2020

Så gott, kalorisnålt !

Nina

4/26/2020

Supergott!

Anne brigitte

4/12/2020

Toppenrecept.

Näringsvärde per portion

Energi 1923 KJ / 459 kCal
Fett 12 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept