Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hamburgare med chiliyoghurt, tomat och klyftpotatis

Hamburgare med chiliyoghurt, tomat och klyftpotatis och en touch av rosmarin är ett snabblagat recept som ger ordentlig mättnad med texmex-influenser. Detta är en rätt som säkert barnen tycker är roligt att vara med och laga.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skär potatis med skal i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Ringla över olivoljan. Krydda med salt, peppar och rosmarin, blanda runt. Tillaga mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills potatisen är klar. Vänd runt efter halva tiden.
  4. Dressing: Blanda matyoghurt med chilisås, smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva tomaterna.
  6. Stek hamburgarna i matfettet eller grilla dem 2-3 minuter på varje sida.
  7. Servera hamburgarna med bröd, tomater, klyftpotatis och dressing.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja) och använd mjölkfritt matfett. Använd mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 fasta potatisar (8 st motsvarar ca 700 g)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tomater
  • 4 färska hamburgare tex mex
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 hamburgerbröd
Dressing
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 dl chilisås
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2380 kJ / 569 kCal
Läs mer om näringsvärden