Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Soppa med vita bönor och lammfrikadeller

En härlig, värmande och matig soppa med mumsiga ingredienser. Du gör lammfrikadellerna otroligt aromatiska genom att tillsätta yoghurt, citronskal och persilja. Tillsammans med de vita bönorna i den smakfulla buljongen är soppan en succé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg bönorna enligt förpackningens anvisning. Skala löken, hacka löken och finhacka vitlöken. Fräs löken i olivolja. Häll av blötläggningsvattnet från bönorna. Tillsätt dem, vattnet, rosmarinkvistarna och hönsbuljongtärningarna. Koka sakta under lock 30 - 60 minuter, tills bönorna är mjuka.
  2. Blanda lammfärsen med salt och peppar, tillsätt ägget och blanda färsen ordentligt. Rör ner yoghurt, persilja och rivet skal från citronen och blanda ordentligt.
  3. Forma färsen till frikadeller (små köttbullar) koka dem i saltat vatten ca 5 minuter.
  4. Servera soppan med frikadeller i och tillsammans med bröd och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vita bönor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 12 dl vatten
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 300 g lammfärs
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ägg
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk fryst hackad persilja
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan