Rosmarinrostade rotfrukter

När de lantliga, spröda rotfrukterna får rostas tillsammans i ugn får de en fantastisk arom av den ljuvliga rosmarinen och den lena, kallpressade rapsoljan. Prova detta smarriga recept på rosmarinrostade rotfrukter
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stbytte till kålrötter som rostades strödde sen rosmarin över och kokt blomkål, grönmögelost och en skivad tomat och lät allt bli hett. Serverar med kall yoghurt. Det smakade. Tack för inspirationen!
Eva-kristina
30 min i min ugn! Gott trots tiden.
Aie
Gott, men 8 minuter? Hade inne i ugnen 15 minuter och rotsakerna var fortfarande stenhårda och råa.
Lena
Jag tar i fler sorters rotfrukter och serverar till kött med lite tzatziki som tillbehör. Jättegott! Rosmarinen blandar sig väl med rotfrukterna.
Camilla
Underbart gott. Jag brukar ta i ännu fler rotsaker och även grönsaker. Vilka det blir beror på vad jag har/får tag i. Det kan bli riktigt färgsprakande och läckert. Gott till allt kött, inte minst till grillat.
Ina