Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bröd på pinne med paprika, rosmarin och citron

Det här brödet med smak av paprika, rosmarin och citron grillas på pinne och serveras helst nygrillat tillsammans med charkuterier, färskost och inlagda oliver. Gott som småplock eller förrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv det yttersta av skalet från citronen. Finhacka paprikan och rosmarinen.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.  Vänd ner citronskalet, paprikan, rosmarinen och olivoljan. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen.
  3. Forma degen till fingertjocka längder och rulla dem runt tjockare grillpinnar.
  4. Snurra över glöd. Brödet är klart när man kan dra det av pinnen.
  5. Servera bröden med tillbehören.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.

Näringsvärdet är beräknat per bröd exkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 8
  • skal från 1 citron
  • 1 dl finhackad grillad paprika
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin eller torkad (2 tsk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
  • 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • grillpinnar (att linda upp degen på)
Till servering
  • salami, lufttorkad skinka, färskost och oliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 636 kJ / 152 kCal