Rosmarinkyckling med rostad potatis

Ugnsbakad potatis och sötpotatis utgör tillbehör till kycklingklubborna i den här härligt smakrika rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2012

Ingredienser
4 portioner
500 g fast potatis
500 g sötpotatis
2 msk olja
3 vitlöksklyftor
1/2 msk rosmarin
ca 900 g kycklingklubbor
1 tsk salt
2 krm nymald peppar
100 g skärgårdssallad
2 tomater
Dressing
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2002 KJ / 480 kCal
Fett18.2 g
Kolhydrater45.9 g
Protein29.1 g

Kommentarer
5 stTyckte att receptet var lätt och gott, jag körde varmluftsugn 200 grader. Sedan så hällde jag faktiskt bort vätskan som blev av den färska kycklingen efter halva tiden. Jag använde dock 900 gram färska kycklingben. Efter tiden som var i receptet var kycklingen färdig och jag önskade mer färg och knaper på potatisen. Så körde på grill (250 gr) i 5-10 minuter. Blev perfa. Under tiden vi åt första portionen la vi kycklingen åt sidan och grillade potatisen lite till! Gillar maten för den var lätt och väldigt god, gjorde dock inte salladen och dressingen.
Danielle
Vi marinerade kycklingen och rostade den separat. Det blev jättegott!
Tatiana
Förfärligt...det smakade verkligen inte bra. Tiden för kycklingen stämde definitivt inte. Potatisen var blöt. Slängde allt då vi tappade matlusten...
Eva
Har ni kört det här receptet i något provkök innan publiceringen? I så fall hade ni insett att potatisarna skulle komma att simma i kycklingflott. Det blev simmigt och slabbigt. Knappt tjänligt som föda. Kycklingen gick väl an, men jag tappade aptiten och det var bara att slänga.
Tomas
Har ni kört det här receptet i något provkök innan publiceringen? I så fall hade ni insett att potatisarna skulle komma att simma i kycklingflott. Det blev simmigt och slabbigt. Knappt tjänligt som föda. Kycklingen gick väl an, men jag tappade aptiten och det var bara att slänga.
Tomas