Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp

6
0
Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp

Grillad lax med en härlig smak av rosépeppar. Serveras med en krämig ansjovisdipp, lök, grillad sparris och färskpotatis. Perfekt till en middag i kvällssolen!

Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp

Ingredienser

4 portioner

Lax och grönsaker

600 g laxfilé
1 msk rosépeppar
1 msk olja
1 tsk salt
250 g grön sparris
250 g vit sparris
1 knippe färsklök
grillhalster

Ansjovisdipp

1 bananschalottenlök
125 g ansjovis
1 kruka dill
1 dl majonnäs
1 citron

Till servering

färskpotatis
sallad

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2961 KJ / 708 kCal
Fett 45 g
Salt 4.4 g
Kolhydrater 34.4 g
Protein 39.1 g
Läs mer om näringsvärden