Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp

Grillad lax med en härlig smak av rosépeppar. Serveras med en krämig ansjovisdipp, lök, grillad sparris och färskpotatis. Perfekt till en middag i kvällssolen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lax och grönsaker: Skär bort skinnet från laxen och skär den i bitar. Mortla rosépepparn och massera in den på laxen tillsammans med olja och salt.
  2. Ansa sparrisen och löken.
  3. Ansjovisdipp: Skala löken, hacka den, ansjovisen och dillen. Blanda det med majonnäsen och smaka av med pressad citronsaft.
  4. Lax: Lägg laxen, sparrisarna och löken i ett halster. Grilla tills laxens innertemperatur är ca 56°C.
  5. Till servering: Servera laxen med grönsakerna och ansjovisdippen.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Lax och grönsaker
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 250 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 1 knippe färsklök
  • grillhalster
Ansjovisdipp
  • 1 bananschalottenlök
  • 125 g ansjovis
  • 1 kruka dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 citron
Till servering
  • färskpotatis
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2961 kJ / 708 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB