Potatis- och purjolökssoppa med ansjovis och ostchips

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Potatis- och purjolökssoppa med ansjovis och ostchips

Klassisk potatissoppa med purjolök, men här smaksätter vi den med ansjovis så får soppan en extra dimension. Servera potatissoppan med ostchips också dem smaksatta med ansjovis samt ett gott bröd.

Potatis- och purjolökssoppa med ansjovis och ostchips

Ingredienser

4 portioner

Soppa

600 g  fast potatis
300 g  purjolök
2 tsk  neutral rapsolja
8 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
3 dl  vispgrädde
2 msk  vitvinsvinäger
1/2   burk ansjovis (à 125 g)
salt
20 g  färsk gräslök

Ostchips

150 g  Västerbottensost
1/2   burk ansjovis (à 125 g)

Till servering

8   skivor vört (gärna julvört)
smör

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3745 KJ / 896 kCal
Fett59 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Varm gubbe
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Morots- och potatisstomp med Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Rotsellerisoppa med osttoast
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bruten choklad med pistage och flingor av Västerbottensost
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga