Potatis- och purjolökssoppa med ansjovis och ostchips
Klassisk potatissoppa med purjolök, men här smaksätter vi den med ansjovis så får soppan en extra dimension. Servera potatissoppan med ostchips också dem smaksatta med ansjovis samt ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
600 g fast potatis
300 g purjolök
2 tsk neutral rapsolja
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 msk vitvinsvinäger
1/2 burk ansjovis (à 125 g)
salt
20 g färsk gräslök
Ostchips
150 g Västerbottensost
1/2 burk ansjovis (à 125 g)
Till servering
8 skivor vört (gärna julvört)
smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3745 KJ / 896 kCal
Fett59 g
Salt5 g
Kolhydrater65 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer