Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp

Betyg 3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp

Grillad lax med en härlig smak av rosépeppar. Serveras med en krämig ansjovisdipp, lök, grillad sparris och färskpotatis. Perfekt till en middag i kvällssolen!

Rosépeppargrillad lax med ansjovisdipp

Ingredienser

4 portioner

Lax och grönsaker

600 g laxfilé
1 msk rosépeppar
1 msk olja
1 tsk salt
250 g grön sparris
250 g vit sparris
1 knippe färsklök
grillhalster

Ansjovisdipp

1 bananschalottenlök
125 g ansjovis
1 kruka dill
1 dl majonnäs
1 citron

Till servering

färskpotatis
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2961 KJ / 708 kCal
Fett45 g
Salt4.4 g
Kolhydrater34.4 g
Protein39.1 g

Testa liknande recept

  • Johns gubbröra
    Betyg 3 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ansjoviskringlor
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ansjovisbakad torsk med dill
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad