Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

1
0
Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Behaglig kalvlever med stekta fikon och kokade sockerärter. Servera med en sås av kalvfond, vatten, vin och balsamvinäger. En riktigt läcker liten måltid som passar utmärkt att servera som förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Ingredienser

4 portioner
4 skivor kalvlever (à 120 g)
vetemjöl
3 msk olivolja (extra virgin)
2 - 3 färska fikon
2 msk konc kalvfond
1 dl vatten
1/2 dl torrt vitt vin
2 msk balsamvinäger
300 g sockerärtor
2 dl vatten
1 msk smör
salt från kvarn
vitpeppar från kvarn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1470 KJ / 350 kCal
Fett 19 g
Läs mer om näringsvärden