Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Behaglig kalvlever med stekta fikon och kokade sockerärter. Servera med en sås av kalvfond, vatten, vin och balsamvinäger. En riktigt läcker liten måltid som passar utmärkt att servera som förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Ingredienser

4 portioner
4 skivor kalvlever (à 120 g)
vetemjöl
3 msk olivolja (extra virgin)
2 - 3 färska fikon
2 msk konc kalvfond
1 dl vatten
1/2 dl torrt vitt vin
2 msk balsamvinäger
300 g sockerärtor
2 dl vatten
1 msk smör
salt från kvarn
vitpeppar från kvarn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1470 KJ / 350 kCal
Fett19 g

Testa liknande recept

Mandelmusslor med grädde och fikon
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötbröd med fikon
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med fikon och ädelost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med brysselkål, getost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pärlcouscous med rödbetor och frukt
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga