Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Behaglig kalvlever med stekta fikon och kokade sockerärter. Servera med en sås av kalvfond, vatten, vin och balsamvinäger. En riktigt läcker liten måltid som passar utmärkt att servera som förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Ingredienser

4 portioner
4   skivor kalvlever (à 120 g)
vetemjöl
3 msk  olivolja (extra virgin)
2 - 3   färska fikon
2 msk  konc kalvfond
1 dl  vatten
1/2 dl  torrt vitt vin
2 msk  balsamvinäger
300 g  sockerärtor
2 dl  vatten
1 msk  smör
salt från kvarn
vitpeppar från kvarn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1470 KJ / 350 kCal
Fett19 g

Testa liknande recept

Mandelmusslor med grädde och fikon
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikontoast med rökt skinka
Betyg 3.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nötbröd med fikon
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med fikon och ädelost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade fikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bresaola med fikon och citruskräm
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga