Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Avancerad

Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Behaglig kalvlever med stekta fikon och kokade sockerärter. Servera med en sås av kalvfond, vatten, vin och balsamvinäger. En riktigt läcker liten måltid som passar utmärkt att servera som förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vänd kalvleverskivorna lätt i vetemjöl. Salta och peppra generöst. Stek dem rosa i olivolja, ca 2 minuter per sida.
  2. Skiva fikonen och stek dem mjuka i olivolja.
  3. Koka ihop kalvfond, vatten och vin. Smaka av med balsamvinäger, lite i taget. Salta och peppra.
  4. Strimla sockerärterna. Koka upp vatten och smör och låt sockerärterna ligga i högst 1 minut. Servera rätten genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor kalvlever (à 120 g)
  • vetemjöl
  • 3 msk olivolja (extra virgin)
  • 2 - 3 färska fikon
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 300 g sockerärtor
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • salt från kvarn
  • vitpeppar från kvarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1470 kJ / 350 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer