Chilikryddad renfilé

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
0
Chilikryddad renfilé

Ett smakrikt recept på chilikryddad renfilé med vitlök, enbär och rosmarin som du serverar till potatiskaka med Västerbottensost. Till detta en härlig lingonchutney med fikon och muscovadosocker som smaksätts med timjan.

Chilikryddad renfilé

Ingredienser

4 portioner
4   vitlöksklyftor
1/2 msk  enbär
1/2 msk  chipotlepaste
1 msk  finhackad färsk rosmarin
600 g  renfilé
1 msk  smör
salt och peppar

Potatiskaka

600 g  mandelpotatis
2   morötter
3   ägg
2 msk  hackad persilja
1 msk  konc grönsaksfond
75 g  riven Västerbottensost eller krukröksost
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Lingonchutney

1   rödlök
200 g  torkade fikon
1   röd chilifrukt
1 dl  balsamvinäger
1 dl  mörkt muscovadoråsocker
1 tsk  timjan
1 msk  hackad persilja
rivet skal + juice av 1   apelsin (gärna blodapelsin)
ca 2 dl  lingon
2 krm  salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renköttsrulle
Betyg 2.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Norrländsk wok
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga