Chilikryddad renfilé

19
0
Chilikryddad renfilé

Ett smakrikt recept på chilikryddad renfilé med vitlök, enbär och rosmarin som du serverar till potatiskaka med Västerbottensost. Till detta en härlig lingonchutney med fikon och muscovadosocker som smaksätts med timjan.

Chilikryddad renfilé

Ingredienser

4 portioner
4 vitlöksklyftor
1/2 msk enbär
1/2 msk chipotlepaste
1 msk finhackad färsk rosmarin
600 g renfilé
1 msk smör
salt och peppar

Potatiskaka

600 g mandelpotatis
2 morötter
3 ägg
2 msk hackad persilja
1 msk konc grönsaksfond
75 g riven Västerbottensost eller krukröksost
1 tsk salt
1 krm peppar

Lingonchutney

1 rödlök
200 g torkade fikon
1 röd chilifrukt
1 dl balsamvinäger
1 dl mörkt muscovadoråsocker
1 tsk timjan
1 msk hackad persilja
rivet skal + juice av 1 apelsin (gärna blodapelsin)
ca 2 dl lingon
2 krm salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer