Chilikryddad renfilé

19
0
Chilikryddad renfilé

Ett smakrikt recept på chilikryddad renfilé med vitlök, enbär och rosmarin som du serverar till potatiskaka med Västerbottensost. Till detta en härlig lingonchutney med fikon och muscovadosocker som smaksätts med timjan.

Skriv ut
Chilikryddad renfilé

Ingredienser

4 portioner
4
vitlöksklyftor
1/2 msk
enbär
1/2 msk
chipotlepaste
1 msk
finhackad färsk rosmarin
600 g
renfilé
1 msk
smör
-
salt och peppar

Potatiskaka

600 g
mandelpotatis
2
morötter
3
ägg
2 msk
hackad persilja
1 msk
konc grönsaksfond
75 g
riven Västerbottensost eller krukröksost
1 tsk
salt
1 krm
peppar

Lingonchutney

1
rödlök
200 g
torkade fikon
1
röd chilifrukt
1 dl
balsamvinäger
1 dl
mörkt muscovadoråsocker
1 tsk
timjan
1 msk
hackad persilja
rivet skal + juice av 1
apelsin (gärna blodapelsin)
ca 2 dl
lingon
2 krm
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Testa liknande recept