Ett smakrikt recept på chilikryddad renfilé med vitlök, enbär och rosmarin som du serverar till potatiskaka med Västerbottensost. Till detta en härlig lingonchutney med fikon och muscovadosocker som smaksätts med timjan.
Ingredienser
4 portioner
4
vitlöksklyftor
1/2
msk
enbär
1/2
msk
chipotlepaste
1
msk
finhackad färsk rosmarin
600
g
renfilé
1
msk
smör
salt och peppar
Potatiskaka
600
g
mandelpotatis
2
morötter
3
ägg
2
msk
hackad persilja
1
msk
konc grönsaksfond
75
g
riven Västerbottensost eller krukröksost
1
tsk
salt
1
krm
peppar
Lingonchutney
1
rödlök
200
g
torkade fikon
1
röd chilifrukt
1
dl
balsamvinäger
1
dl
mörkt muscovadoråsocker
1
tsk
timjan
1
msk
hackad persilja
rivet skal + juice av 1
apelsin (gärna blodapelsin)
ca 2
dl
lingon
2
krm
salt
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden. Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Kommentarer