Baconfikon på halloumi | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baconfikon på halloumi

Aptitretande stekta fikon inlindade i salt bacon och serverade på en bit ljuvlig halloumiost. Toppa med finhackad gräslök. Ett lätt och fräscht snacks eller drinktilltugg.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär eller klipp bort den hårda stjälken på fikonen. Rulla in varje fikon i en baconskiva.
  2. Stek med skarvsidan ner i en het lättoljad panna. Stek dem runt om, sänk värmen något och stek i ytterligare 4-5 minuter tills ytan på baconent blivit vackert knaprig. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skär 9 skivor av halloumin (för 18 stycken), ca 1/2 cm tjocka. halvera skivorna och lägg upp på ett fat.
  4. Strö lite finhackad gräslök på varje skiva Skär varje baconfikon i 3 skivor och lägg 1 skiva ovanpå varje halloumibit. Servera som drinktilltugg eller snacks.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein. 
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut halloumiosten eller byt ut den mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 18 stycken
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 6 torkade fikon
  • olja att steka i
  • ca 125 g halloumiost
  • 2 msk finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan