Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Behaglig kalvlever med stekta fikon och kokade sockerärter. Servera med en sås av kalvfond, vatten, vin och balsamvinäger. En riktigt läcker liten måltid som passar utmärkt att servera som förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Ingredienser

4 portioner
4 skivor kalvlever (à 120 g)
vetemjöl
3 msk olivolja (extra virgin)
2 - 3 färska fikon
2 msk konc kalvfond
1 dl vatten
1/2 dl torrt vitt vin
2 msk balsamvinäger
300 g sockerärtor
2 dl vatten
1 msk smör
salt från kvarn
vitpeppar från kvarn

Gör så här

00:02:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1470 KJ / 350 kCal
Fett19 g

Testa liknande recept

Mandelmusslor med grädde och fikon
Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Nötbröd med fikon
Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Focaccia med fikon och ädelost
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.42 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pasta med brysselkål, getost och fikon
Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ångkokt pudding med fikon, hasselnötter och konjakssmör
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad