Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Behaglig kalvlever med stekta fikon och kokade sockerärter. Servera med en sås av kalvfond, vatten, vin och balsamvinäger. En riktigt läcker liten måltid som passar utmärkt att servera som förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Rosastekt kalvlever med färska fikon och balsamvinäger

Ingredienser

4 portioner
4 skivor kalvlever (à 120 g)
vetemjöl
3 msk olivolja (extra virgin)
2 - 3 färska fikon
2 msk konc kalvfond
1 dl vatten
1/2 dl torrt vitt vin
2 msk balsamvinäger
300 g sockerärtor
2 dl vatten
1 msk smör
salt från kvarn
vitpeppar från kvarn

Gör så här

00:02:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1470 KJ / 350 kCal
Fett19 g

Testa liknande recept

  • Mandelmusslor med grädde och fikon
    Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Nötbröd med fikon
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Focaccia med fikon och ädelost
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pärlcouscous med rödbetor och frukt
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chilikryddad renfilé
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad