Mandelmusslor med grädde och fikon

Ett smakrikt recept på mandelmusslor med grädde och fikon som passar dig som gillar en utmaning i köket. Du gör det av bland annat sötmandel, smör, mjöl, grädde, konjak, portvin, citron och fikon.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Ingredienser
10 portioner
Mandelmusslor
1/2 dl skållad, skalad sötmandel
50 g mandelmassa
250 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 1/2 droppar bittermandelolja
smör eller margarin till formarna
2 dl vispgrädde
ca 1 msk konjak
4/5 msk strösocker
Inkokta fikon
2 dl rött portvin
3 msk citronjuice
1/2 dl strösocker
1 dl frysta, svarta vinbär alt konc svartvinbärssaft (1 dl vinbär motsvarar 1/2 dl konc saft)
10 mogna fikon
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer