Mandelmusslor med grädde och fikon

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Mandelmusslor med grädde och fikon

Ett smakrikt recept på mandelmusslor med grädde och fikon som passar dig som gillar en utmaning i köket. Du gör det av bland annat sötmandel, smör, mjöl, grädde, konjak, portvin, citron och fikon.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Mandelmusslor med grädde och fikon

Ingredienser

10 portioner

Mandelmusslor

1/2 dl  skållad, skalad sötmandel
50 g  mandelmassa
250 g  rumsvarmt smör
1 dl  strösocker
5 dl  vetemjöl
2 1/2   droppar bittermandelolja
smör eller margarin till formarna
2 dl  vispgrädde
ca 1 msk  konjak
4/5 msk  strösocker

Inkokta fikon

2 dl  rött portvin
3 msk  citronjuice
1/2 dl  strösocker
1 dl  frysta, svarta vinbär alt konc svartvinbärssaft (1 dl vinbär motsvarar 1/2 dl konc saft)
10   mogna fikon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fikonmarmelad
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinbärssaft
Betyg 4.5 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.1 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärsgelé
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga