Nötbröd med fikon

Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
4
Nötbröd med fikon

Nötbröd med fikon är ett härligt bröd som är gott med getost, blå- eller grönmögelost. Gör en deg på fikon, nötter, mandel, jäst, vatten, salt och vetemjöl och grädda.

Nötbröd med fikon

Ingredienser

1 bröd
15   torkade fikon
2 1/2 dl  blandade nötter och mandel
1/2   pkt färsk jäst
5 dl  kallt vatten
1 tsk  salt
10 - 10 1/2 dl  vetemjöl

För alla

Fri från ägg, men innehåller gluten.
Laktosfri: servera med hårdost lagrad mer än tre månader eller vit- eller grönmögelost.
Mjölkproteinfri: servera med mjölkfria sojaostar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Undrar hur det blivit med nyttigare mjöl än just vetemjöl t ex hälften siktat vetemjöl t ex Ölandsvetemjöl och rågmjöl? Troligen väldigt platt, men så mycket nyttigare ändå.

Åsa

2022-10-05

Gott och saftigt. Fin fikonsmak. Jag tog valnötter och mandel. Penslade med vatten efter gräddningen, men det hade kanske blivit bra ändå.

Astrid

2021-12-10

Vi har fått frågan om det verkligen ska vara kallt vatten. Det går bra att baka med kallt vatten och det jäser men man kan öka jästiden eller ta vatten ca 37 grader om man vill.

Redaktionen

2011-03-01

Testa liknande recept

Focaccia till jul
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Focaccia med fikon och ädelost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grova frallor med frukt och nötter
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renstek med ädelost och glöggfikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga