Nötbröd med fikon är ett härligt bröd som är gott med getost, blå- eller grönmögelost. Gör en deg på fikon, nötter, mandel, jäst, vatten, salt och vetemjöl och grädda.
Fri från ägg, men innehåller gluten.
Laktosfri: servera med hårdost lagrad mer än tre månader eller vit- eller grönmögelost.
Mjölkproteinfri: servera med mjölkfria sojaostar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Undrar hur det blivit med nyttigare mjöl än just vetemjöl t ex hälften siktat vetemjöl t ex Ölandsvetemjöl och rågmjöl? Troligen väldigt platt, men så mycket nyttigare ändå.
Åsa
2022-10-05Gott och saftigt. Fin fikonsmak. Jag tog valnötter och mandel. Penslade med vatten efter gräddningen, men det hade kanske blivit bra ändå.
Astrid
2021-12-10Vi har fått frågan om det verkligen ska vara kallt vatten. Det går bra att baka med kallt vatten och det jäser men man kan öka jästiden eller ta vatten ca 37 grader om man vill.
Redaktionen
2011-03-01