Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nötbröd med fikon

Nötbröd med fikon är ett härligt bröd som är gott med getost, blå- eller grönmögelost. Gör en deg på fikon, nötter, mandel, jäst, vatten, salt och vetemjöl och grädda.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa fikon och nötter ganska fint i en mixer eller matberedare.
  2. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt fikon-nötblandningen, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, 30x40 cm. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda ihop den. Forma degen till en längd lika lång som plåten. Lägg den på plåten och låt jäsa ca 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 200°C. Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills brödets innertemperatur är ca 95°C.
  6. Servera brödet till ost t.ex. getost eller blå-/grönmögelostar.

För alla

Fri från ägg, men innehåller gluten.
Laktosfri: servera med hårdost lagrad mer än tre månader eller vit- eller grönmögelost.
Mjölkproteinfri: servera med mjölkfria sojaostar.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 15 torkade fikon
  • 2 1/2 dl blandade nötter och mandel
  • 1/2 pkt färsk jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 10 1/2 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?