Nötbröd med fikon
![Nötbröd med fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17555/cf_259/notbrod_med_fikon.jpg)
Nötbröd med fikon är ett härligt bröd som är gott med getost, blå- eller grönmögelost. Gör en deg på fikon, nötter, mandel, jäst, vatten, salt och vetemjöl och grädda.
![Nötbröd med fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17555/cf_259/notbrod_med_fikon.jpg)
Ingredienser
1 bröd
15 torkade fikon
2 1/2 dl blandade nötter och mandel
1/2 pkt färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 tsk salt
10 - 10 1/2 dl vetemjöl
För alla
Fri från ägg, men innehåller gluten.
Laktosfri: servera med hårdost lagrad mer än tre månader eller vit- eller grönmögelost.
Mjölkproteinfri: servera med mjölkfria sojaostar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är ett mycket uppskattat bröd i min familj!
Malin
2023-09-29Undrar hur det blivit med nyttigare mjöl än just vetemjöl t ex hälften siktat vetemjöl t ex Ölandsvetemjöl och rågmjöl? Troligen väldigt platt, men så mycket nyttigare ändå.
Åsa
2022-10-05Gott och saftigt. Fin fikonsmak. Jag tog valnötter och mandel. Penslade med vatten efter gräddningen, men det hade kanske blivit bra ändå.
Astrid
2021-12-10