Rosa prinsessrulltårta

Betyg 4.5 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Rosa prinsessrulltårta

Baka en festlig rulltårta till kalaset eller lördagsfikat! Med färdig marsipan är prinsessrulltårtan enkel att göra, se bara till att du rullar ihop den försiktigt. Pudra över florsocker strax innan servering och bjud med fluffigt vispad grädde och färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Rosa prinsessrulltårta

Ingredienser

10 portioner
2 ägg
3/4 dl socker
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
2 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
1 msk florsocker
1 dl hallonsylt
1 rosa marsipanlock (à ca 200 g)
1 msk florsocker
125 g färska hallon

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Bakade den på pricken efter receptet och det blev jättebra. Obs tänk på att den ska vara gyllenbrun men inte mer för då blir den hård och svår att rulla.

    Linda

  • Fantastiskt god och inte så söt

    Eva

  • Hej, det var jag som undrade om det inte skulle vara ngn vätska i smeten? Min blev inte bra, torr och liten. Gjorde en ny efter annat rulltårterecept på två ägg, funkade bättre. La den hoprullade rulltårtan mitt på marsipanlocket (vitt) och rullade ihop det med skarven undertill, täckte inte helt, men syns inte. Gjorde tårtan dagen innan, på fat m plastfolie över, dekorerade sen m florsocker, riven choklad o hallon, blev jättebra. Dock inget quick fix recept, men smakade bra! Hade ingen extra grädde till.

    Karin

  • Ingen vätska i rulltårtesmeten ?

    Karin

  • Fantastiskt god 😋 det är den bästa rulltårtan ever!! Måste göras för att smakas på!

    Monica

  • Ganska mycket ingredienser, men mums SÅ GOD!

    Lena

  • Sämsta receptet någonsin.

    Josefiné

    Hej Josefiné! Får man fråga varför? Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej! Går det frysa rulltårtan?

    Gustav

    Hej Gustav! Nej dessvärre blir inte marsipan så bra när den tinas. Så vi skulle inte rekommendera att frysa just denna rulltårta. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej! Den som har skrivit det här receptet och använt ett runt marsipanlock måste ha ljugit! Det går INTE att få en så fin rulltårta som på bilden från ICA. Jag försökte att göra allt efter receptet men det går inte att få till det så vackert. Då måste man ha ett rektangulärt marsipan lock! Eller ska man kavla ut locket så det täcker att rulla in hela rulltårtan? Smaken är det inget fel på men man vill ju att det ska se vackert ut också! Jag är så missnöjd och vill inte använda receptet till mitt andra inköpta marsipanlock! Var kan man klaga? Jag är snart 80 år och har bakat väldigt mycket och hade gärna velat bjuda på en vacker tårta till mitt 80-årskaffe. Jag är jättebesviken!!! Baklisa

    Maj-lis

    Hej Maj-Lis! Ursäkta sent svar och vi beklagar verkligen att det inte blev någon lyckad rulltårta. ❤ Våra kockar har nu provbakat rulltårtan på nytt och gjort justeringar i receptet. Vi har gjort en mindre sats smet så att det ska vara lättare att få ihop rulltårtan i marsipanlocket. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • När man använder ett runt lock täcker det inte ändbitarna.

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi1082 KJ / 323 kCal
Fett12 g
Salt0.18 g
Kolhydrater47 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Glutenfri prinsesstårta
    Betyg 2.6 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Prinsesstårta med hallonsylt
    Betyg 3.6 av 5.376 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Prinsesstårta i glas
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängrulle med citron och pistage
    Betyg 3.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rulltårta med rabarber
    Betyg 4.2 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad