Rosa prinsessrulltårta
Baka en festlig rulltårta till kalaset eller lördagsfikat! Med färdig marsipan är prinsessrulltårtan enkel att göra, se bara till att du rullar ihop den försiktigt. Pudra över florsocker strax innan servering och bjud med fluffigt vispad grädde och färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
10 portioner
2 ägg
3/4 dl socker
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
2 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
1 msk florsocker
1 dl hallonsylt
1 rosa marsipanlock (à ca 200 g)
1 msk florsocker
125 g färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1082 KJ / 323 kCal
Fett12 g
Salt0.18 g
Kolhydrater47 g
Protein5 g
Kommentarer
Bakade den på pricken efter receptet och det blev jättebra. Obs tänk på att den ska vara gyllenbrun men inte mer för då blir den hård och svår att rulla.
Linda
2022-05-18Fantastiskt god och inte så söt
Eva
2022-04-15Hej, det var jag som undrade om det inte skulle vara ngn vätska i smeten? Min blev inte bra, torr och liten. Gjorde en ny efter annat rulltårterecept på två ägg, funkade bättre. La den hoprullade rulltårtan mitt på marsipanlocket (vitt) och rullade ihop det med skarven undertill, täckte inte helt, men syns inte. Gjorde tårtan dagen innan, på fat m plastfolie över, dekorerade sen m florsocker, riven choklad o hallon, blev jättebra. Dock inget quick fix recept, men smakade bra! Hade ingen extra grädde till.
Karin
2022-03-30