Rosa prinsessrulltårta

35
12
Rosa prinsessrulltårta

Baka en festlig rulltårta till kalaset eller lördagsfikat! Med färdig marsipan är prinsessrulltårtan enkel att göra, se bara till att du rullar ihop den försiktigt. Pudra över florsocker strax innan servering och bjud med fluffigt vispad grädde och färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Rosa prinsessrulltårta

Ingredienser

10 portioner
2 ägg
3/4 dl socker
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
2 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
1 msk florsocker
1 dl hallonsylt
1 rosa marsipanlock (à ca 200 g)
1 msk florsocker
125 g färska hallon

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Linda

2022-05-18

Bakade den på pricken efter receptet och det blev jättebra. Obs tänk på att den ska vara gyllenbrun men inte mer för då blir den hård och svår att rulla.

Eva

2022-04-15

Fantastiskt god och inte så söt

Karin

2022-03-30

Hej, det var jag som undrade om det inte skulle vara ngn vätska i smeten? Min blev inte bra, torr och liten. Gjorde en ny efter annat rulltårterecept på två ägg, funkade bättre. La den hoprullade rulltårtan mitt på marsipanlocket (vitt) och rullade ihop det med skarven undertill, täckte inte helt, men syns inte. Gjorde tårtan dagen innan, på fat m plastfolie över, dekorerade sen m florsocker, riven choklad o hallon, blev jättebra. Dock inget quick fix recept, men smakade bra! Hade ingen extra grädde till.

Näringsvärde per portion

Energi 1082 KJ / 323 kCal
Fett 12 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 47 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden