Rosa prinsessrulltårta

23
3
Rosa prinsessrulltårta

Baka en festlig rulltårta till kalaset eller lördagsfikat! Med färdig marsipan är prinsessrulltårtan enkel att göra, se bara till att du rullar ihop den försiktigt. Pudra över florsocker strax innan servering och bjud med fluffigt vispad grädde och färska hallon.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Rosa prinsessrulltårta

Ingredienser

10 portioner
3
ägg
1 1/2 dl
socker
2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
2 dl
vispgrädde
2 krm
vaniljpulver
1 msk
florsocker
1 1/2 dl
hallonsylt
1
rosa marsipanlock (à ca 200 g)
1 msk
florsocker
125 g
färska hallon

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Annika

2021-03-20

När man använder ett runt lock täcker det inte ändbitarna.

Emelie

2020-08-14

Hej! Jag hittar bara runda marsipanlock. Går det ändå?

Redaktionen ICAse

2020-08-14

Hej Emelie! Det funkar bra med ett runt marsipanlock. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Birgitta

2020-01-27

Ok MEN, hur gör man ENKLAST för att rulla med marsipanlocket?

Redaktionen ICAse

2020-01-28

Hej Birgitta! Rulla klart rulltårtan och sedan rullar du in rulltårtan i marsipanlocket. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1082 KJ / 323 kCal
Fett 12 g
Salt 0.18 g
Kolhydrater 47 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept