Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grillade bär

Välj ut några av dina favoritbär och grilla dem på den heta grillen där de fångar upp smakerna från råsocker och rom. Tillsammans med svalkande vaniljglass och sockerkaksskivor är efterrätten ett sant nöje att förtära.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ställ en liten kastrull med bär, råsocker och mandellikör eller mörk rom på grillen. 
  2. Låt koka upp och småputtra 10 minuter. 
  3. Servera med vaniljglass och gärna hastigt grillade sockerkaksskivor.

Ingredienser

  • 250 g frysta, tinade bär t ex hallon och björnbär
  • 2 1/2 msk råsocker
  • 2 msk mandellikör eller mörk rom
Till servering
  • vaniljglass
  • ev sockerkaksskivor
Lägg till i inköpslistan