Romgravad strömming

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Romgravad strömming

Perfekt som lunchrätt eller lättare middag är denna romgravade strömming. Strömmingen ska ligga i lag över natten och därefter minst tolv timmar i en härligt krämig sås med senap, vitlök, gräslök och stenbitsrom. Servera strömmingen med färskpotatis.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
500 g strömmingsfilé (som varit fryst minst 2 dygn)

Ättikslag

1 dl ättiksprit (12%)
4 dl vatten
2 tsk salt

Sås

1/2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1/2 msk ljus fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
grovmalen svartpeppar
1 burk röd stenbitsrom (à ca 60 g)
2 msk hackad gräslök

Gör så här

12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Klargravad strömming
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Strömming i ugn
    Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad sötsur strömming
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravad strömming
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad