Romgravad strömming

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Romgravad strömming

Perfekt som lunchrätt eller lättare middag är denna romgravade strömming. Strömmingen ska ligga i lag över natten och därefter minst tolv timmar i en härligt krämig sås med senap, vitlök, gräslök och stenbitsrom. Servera strömmingen med färskpotatis.

Romgravad strömming

Ingredienser

4 portioner
500 g strömmingsfilé (som varit fryst minst 2 dygn)

Ättikslag

1 dl ättiksprit (12%)
4 dl vatten
2 tsk salt

Sås

1/2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1/2 msk ljus fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
grovmalen svartpeppar
1 burk röd stenbitsrom (à ca 60 g)
2 msk hackad gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tapas med strömming, chili och örter
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boquerones
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga