Romgravad strömming

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Romgravad strömming

Perfekt som lunchrätt eller lättare middag är denna romgravade strömming. Strömmingen ska ligga i lag över natten och därefter minst tolv timmar i en härligt krämig sås med senap, vitlök, gräslök och stenbitsrom. Servera strömmingen med färskpotatis.

Romgravad strömming

Ingredienser

4 portioner
500 g strömmingsfilé (som varit fryst minst 2 dygn)

Ättikslag

1 dl ättiksprit (12%)
4 dl vatten
2 tsk salt

Sås

1/2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1/2 msk ljus fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
grovmalen svartpeppar
1 burk röd stenbitsrom (à ca 60 g)
2 msk hackad gräslök

Gör så här

12:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Strömming i ugn
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravad sötsur strömming
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gravad strömming
Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad