Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Romgravad strömming

Perfekt som lunchrätt eller lättare middag är denna romgravade strömming. Strömmingen ska ligga i lag över natten och därefter minst tolv timmar i en härligt krämig sås med senap, vitlök, gräslök och stenbitsrom. Servera strömmingen med färskpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dra skinnet av strömmingen och lägg den i ättikslagen. Ställ i kylen över natten.
  2. Häll av ättikslagen och låt strömmingen rinna av i en sil. Blanda såsen och smaka av den, men spara lite rom och gräslök till garnering.
  3. Vänd ner strömmingen i såsen. Ställ kallt och låt den dra i minst 12 timmar. Lägg upp och garnera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g strömmingsfilé (som varit fryst minst 2 dygn)
Ättikslag
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
Sås
  • 1/2 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 msk ljus fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 1 burk röd stenbitsrom (à ca 60 g)
  • 2 msk hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?