Gravad strömming

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Gravad strömming

En gudomlig variant av den fenomenala strömmingen. Gravad blir strömmingen en vinnare. En fräsch sås, där en salig blandning av konjak, vitlök och kajennpeppar ingår, blandad med rödlök, majonnäs och crème fraiche blir en helt otrolig smakupplevelse.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2001

Gravad strömming

Ingredienser

10 portioner
600 g  strömmingsfiléer

Lag

1/2 dl  ren ättika (24%)
5 dl  vatten
1 msk  salt

Sås

1 dl  majonnäs
2 dl  crème fraiche
1   rödlök
2   vitlöksklyftor
1 tsk  paprikapulver
1/2 krm  kajennpeppar
1 tsk  socker
1/2 tsk  salt
1 msk  konjak

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Obs! Strömmingen ska vara fryst i 3-5 dygn före gravning enligt Livsmedelsverket.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Strömming i vitlöksvinäger (Boquerones en vinagre)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftströmming
Betyg 4.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga