Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Gravad strömming

En gudomlig variant av den fenomenala strömmingen. Gravad blir strömmingen en vinnare. En fräsch sås, där en salig blandning av konjak, vitlök och kajennpeppar ingår, blandad med rödlök, majonnäs och crème fraiche blir en helt otrolig smakupplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Blanda ättika, vatten och salt i en skål.
  2. Lägg i strömmingsfiléerna. Låt skålen stå kallt i 1-2 dygn.
  3. Ta upp filéerna ur lagen. Dra av skinnet. Låt filéerna rinna av väl.
  4. Sås: Blanda samman alla ingredienser till såsen. Varva sås och strömming i en skål eller kruka. Låt strömmingen stå i kylskåp 1 dygn.

Obs! Strömmingen ska vara fryst i 3-5 dygn före gravning enligt Livsmedelsverket.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 600 g strömmingsfiléer
Lag
  • 1/2 dl ren ättika (24%)
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk konjak
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?