Fred’s macka med oxbringa, rotfruktschutney & senapsdressing
Den här välmatade mackan tackar man inte nej till på en picknick! Rimmad oxbringa tar några timmar att koka, men sköter sig förstås själv i grytan. Chutneyn på rotfrukter ger chilihetta och dressingen piggt drag av dijonsenap och pepparrot.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g rimmad oxbringa
2 lagerblad
8 svartpepparkorn
1 gul lök
8 skivor surdegsbröd
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Rotfrukstchutney
800 g rotfrukter tex morot, rotselleri och palsternacka
1 gul lök
1 chilifrukt
2 msk rapsolja
3/4 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
3/4 tsk salt
Senapsdressing
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 1/2 msk dijonsenap
1 msk färskriven pepparrot
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4692 KJ / 1121 kCal
Fett66 g
Salt3.35 g
Kolhydrater90 g
Protein39 g
Kommentarer