Fred’s macka med oxbringa, rotfruktschutney & senapsdressing

4
0
Fred’s macka med oxbringa, rotfruktschutney & senapsdressing

Den här välmatade mackan tackar man inte nej till på en picknick! Rimmad oxbringa tar några timmar att koka, men sköter sig förstås själv i grytan. Chutneyn på rotfrukter ger chilihetta och dressingen piggt drag av dijonsenap och pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Fred’s macka med oxbringa, rotfruktschutney & senapsdressing

Ingredienser

4 portioner
600 g rimmad oxbringa
2 lagerblad
8 svartpepparkorn
1 gul lök
8 skivor surdegsbröd
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Rotfrukstchutney

800 g rotfrukter tex morot, rotselleri och palsternacka
1 gul lök
1 chilifrukt
2 msk rapsolja
3/4 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
3/4 tsk salt

Senapsdressing

1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 1/2 msk dijonsenap
1 msk färskriven pepparrot
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

För allaGör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i majonnäs och bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera innehållet i majonnäs och bröd.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche. Kontrollera innehållet i brödet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4692 KJ / 1121 kCal
Fett 66 g
Salt 3.35 g
Kolhydrater 90 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden