Fred’s macka med oxbringa, rotfruktschutney & senapsdressing

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Fred’s macka med oxbringa, rotfruktschutney & senapsdressing

Den här välmatade mackan tackar man inte nej till på en picknick! Rimmad oxbringa tar några timmar att koka, men sköter sig förstås själv i grytan. Chutneyn på rotfrukter ger chilihetta och dressingen piggt drag av dijonsenap och pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Fred’s macka med oxbringa, rotfruktschutney & senapsdressing

Ingredienser

4 portioner
600 g rimmad oxbringa
2 lagerblad
8 svartpepparkorn
1 gul lök
8 skivor surdegsbröd
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Rotfrukstchutney

800 g rotfrukter tex morot, rotselleri och palsternacka
1 gul lök
1 chilifrukt
2 msk rapsolja
3/4 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
3/4 tsk salt

Senapsdressing

1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 1/2 msk dijonsenap
1 msk färskriven pepparrot
1 krm salt
1 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4692 KJ / 1121 kCal
Fett66 g
Salt3.35 g
Kolhydrater90 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Rimmad oxbringa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med fänkål, timjan och honung
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med earl grey
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oxbringa med ljummen morotsvinägrette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga