Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rökt skinka med melonsallad

Den rökta skinkan blir en fräsch lunch tillsammans med melonsalladen en varm sommardag. Honungsmelonen får smak av salladslöken och vinägern och tillsammans med den kokta potatisen blir det en mättande måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka potatisen. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Dela, kärna ur och tärna gurkan. Skölj och strimla salladslöken.
  2. Blanda melonen med gurka och lök.
  3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar och ringla över salladen.
  4. Servera skinkan med melonsalladen, potatis och bröd.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 1/2 honungsmelon
  • 1/2 gurka
  • 1 knippe salladslök
  • 3 msk olja
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g rökt skinka (tunt skivad)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1946 kJ / 465 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer