Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Melon med skinka

Melon med skinka är, som mycket annat i det italienska köket, otroligt gott. Den fruktiga, syrliga smaken från melonen gör sig utmärkt med den salta skinkan.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela melonen i portionsklyftor och ta bort kärnorna. Skär några strimlor ur citronskalet till garnering och pressa sedan juice över klyftorna.
  2. Ställ melonen i kylen 30 minuter. Täck med plastfolie om den ska stå längre.
  3. Strö svartpeppar över klyftorna och lägg skinkskivorna över strax före serveringen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor honungsmelon
  • 1 citron
  • grovmalen svartpeppar
  • 8 skivor skinka (rökt eller lufttorkad)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!