Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kall pastasallad med skinka och rädisor

En härlig, kall pastasallad med skinka och grönsaker. Du kokar pasta och blandar sedan ner strimlad skinka, paprika, rädisor och gurka. Till salladen rör du ihop en mumsig dressing av lök, ketchup, vinäger, filmjölk, salt och kajennpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta av valfri sort enligt förpackningens anvisning. Skölj pastan i kallt vatten och låt den rinna av.
  2. Strimla skinkan. Skölj, kärna ur och strimla paprika. Skölj och skiva rädisor och gurka. Blanda alla ingredienser i en stor skål.
  3. Rör ihop en dressing av lök, ketchup, vinäger, filmjölk, salt och kajennpeppar. Servera salladen med dressingen och bröd.

Tips

Är det kallt väder kan salladen göras varm. Tillsätt den strimlade skinkan och grönsakerna i den nykokta, varma pastan. Servera genast med riven ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 240 g pasta t ex hjul eller fjärilar
  • 150 g rökt skinka
  • 1 gul paprika
  • 1 knippe rädisor
  • 10 cm gurka
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk vinäger
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?