Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

1
0
Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

Varmrökt fisk, som sik eller makrill, är smidigt att ta till för att skapa en snabb och god rätt. Bjud den varmrökta siken eller makrillen med en krämig gurksallad kryddad med sichuanpeppar för pirrigt sting. Superenkelt, men väldigt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1/2
gurka
2 msk
turkisk yoghurt (10%)
2 msk
majonnäs
1/2 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
mortlad sichuanpeppar
1/2 dl
grovskuren dill
1 krm
salt
250 g
varmrökt sik (eller makrill)
-
knäckebröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt t ex iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 789 KJ / 189 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 11 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept