Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

Varmrökt fisk, som sik eller makrill, är smidigt att ta till för att skapa en snabb och god rätt. Bjud den varmrökta siken eller makrillen med en krämig gurksallad kryddad med sichuanpeppar för pirrigt sting. Superenkelt, men väldigt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i tunna skivor.
  2. Rör ihop yoghurt, majonnäs, citronjuice och sichuanpeppar i en skål. Rör ner gurka och dill. Krydda med salt.
  3. Ta bort ev skinn och ben från fisken. Fördela den på knäckebitar. Toppa med gurksalladen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt t ex iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 1/2 gurka
  • 2 msk turkisk yoghurt (10%)
  • 2 msk majonnäs
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk mortlad sichuanpeppar
  • 1/2 dl grovskuren dill
  • 1 krm salt
  • 250 g varmrökt sik (eller makrill)
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 789 kJ / 189 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept