Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar
Varmrökt fisk, som sik eller makrill, är smidigt att ta till för att skapa en snabb och god rätt. Bjud den varmrökta siken eller makrillen med en krämig gurksallad kryddad med sichuanpeppar för pirrigt sting. Superenkelt, men väldigt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6-8 bufféportioner
1/2 gurka
2 msk turkisk yoghurt (10%)
2 msk majonnäs
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk mortlad sichuanpeppar
1/2 dl grovskuren dill
1 krm salt
250 g varmrökt sik (eller makrill)
knäckebröd
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt t ex iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi789 KJ / 189 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein8 g
Kommentarer