Sillsallad med äpple, mandelpotatis, gräslök och hasselnötter
En krämig sillsallad passar fint på buffébordet. Den här kombinationen av sill, äpple, mandelpotatis, gräslök och knaperstekta hasselnötter blir lätt en snabb påsk- och midsommarfavorit! Servera tillsammans med ett gott knäckebröd.
Ingredienser
4 portioner
4 medelstora potatisar av sorten amadine
1 dl rostade hasselnötter
2 msk smör
1 kruka gräslök
1 burk ansjoviskryddad sill (à 240 g)
1 rött äpple
2 dl smetana
salt och svartpeppar
Till servering
knäckebröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2275 KJ / 542 kCal
Fett37.6 g
Salt0.6 g
Kolhydrater36.2 g
Protein12.1 g
Kommentarer