Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sillsallad med äpple, mandelpotatis, gräslök och hasselnötter

En krämig sillsallad passar fint på buffébordet. Den här kombinationen av sill, äpple, mandelpotatis, gräslök och knaperstekta hasselnötter blir lätt en snabb påsk- och midsommarfavorit! Servera tillsammans med ett gott knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen försiktigt i saltat vatten och låt svalna. Skala och skär potatisen i centimetertjocka skivor.
  2. Hacka hasselnötterna grovt och stek dem i smöret i en medelvarm stekpanna tills smöret är brynt. Dra av från värmen och låt svalna.
  3. Strimla gräslöken. Låt sillen rinna av men spara spadet. Skär den i centimeterstora tärningar. Kärna ur äpplet och skär i ca 1/2 cm stora tärningar.
  4. Blanda samtliga ingredienser försiktigt och smaka av med peppar, ev. sillspad och salt.
  5. Till servering: Servera med knäckebröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 medelstora potatisar av sorten amadine
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 2 msk smör
  • 1 kruka gräslök
  • 1 burk ansjoviskryddad sill (à 240 g)
  • 1 rött äpple
  • 2 dl smetana
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • knäckebröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2275 kJ / 542 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept