Apelsin- och sichuangravad lax

Sätt smak på den gravade laxen! Här är en variant som kryddas med sichuan- eller rosépeppar och toppas med rivet apelsinskal. Tänk på att resultatet blir bäst om laxen får vila i kylskåp i tre till fem dygn.

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi834 KJ / 199 kCal
Fett12 g
Kolhydrater4.5 g
Protein18.4 g
Kommentarer
Hej! När ”alla” andra gravlax-recept har 2 dygn som gravtid, varför 3-5 på detta? Blir den inte bara hård då? Undrar Elsie
Elsie
2024-12-14Hej Elsie! Tack för din fråga. Nu har vi ändrat receptet till vår vanliga tid för gravning. Vet faktiskt inte vad som hände här. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-20Serverade på julafton och det var super gott.
Roberto
2023-01-09... förlåt - peppar
Kenneth
2018-04-05