Apelsin- och sichuangravad lax

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
3
Apelsin- och sichuangravad lax

Sätt smak på den gravade laxen! Här är en variant som kryddas med sichuan- eller rosépeppar och toppas med rivet apelsinskal. Tänk på att resultatet blir bäst om laxen får vila i kylskåp i tre till fem dygn.

Apelsin- och sichuangravad lax

Ingredienser

10 portioner
1 msk krossad sichuanpeppar eller rosépeppar
1/2 dl salt
4 msk strösocker
1 kg färsk laxfilé med skinn (gärna mittbit)
rivet skal av 2 apelsiner

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Serverade på julafton och det var super gott.

Roberto

2023-01-09

... förlåt - peppar

Kenneth

2018-04-05

Var köper man denna sichuanolja ?

Kenneth

2018-04-05

Hej Kenneth! Den kan du köpa i din butik. Om du ej hittar, fråga din handlare. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-04-13

Näringsvärde per portion

Energi834 KJ / 199 kCal
Fett12 g
Kolhydrater4.5 g
Protein18.4 g

Testa liknande recept

Snabbgravad lingon- och sichuanlax med sesammajonnäs
Betyg 3.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingongravad lax med svartpeppar och apelsin
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax götheborg
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mumma med citrus
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga