Apelsin- och sichuangravad lax
Sätt smak på den gravade laxen! Här är en variant som kryddas med sichuan- eller rosépeppar och toppas med rivet apelsinskal. Tänk på att resultatet blir bäst om laxen får vila i kylskåp i tre till fem dygn.
Ingredienser
10 portioner
1 msk krossad sichuanpeppar eller rosépeppar
1/2 dl salt
4 msk strösocker
1 kg färsk laxfilé med skinn (gärna mittbit)
rivet skal av 2 apelsiner
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi834 KJ / 199 kCal
Fett12 g
Kolhydrater4.5 g
Protein18.4 g
Kommentarer
Serverade på julafton och det var super gott.
Roberto
2023-01-09... förlåt - peppar
Kenneth
2018-04-05Var köper man denna sichuanolja ?
Kenneth
2018-04-05Hej Kenneth! Den kan du köpa i din butik. Om du ej hittar, fråga din handlare. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-04-13