Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

Varmrökt fisk, som sik eller makrill, är smidigt att ta till för att skapa en snabb och god rätt. Bjud den varmrökta siken eller makrillen med en krämig gurksallad kryddad med sichuanpeppar för pirrigt sting. Superenkelt, men väldigt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Rökt sik och gurksallad med sichuanpeppar

Ingredienser

6-8 bufféportioner
1/2 gurka
2 msk turkisk yoghurt (10%)
2 msk majonnäs
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk mortlad sichuanpeppar
1/2 dl grovskuren dill
1 krm salt
250 g varmrökt sik (eller makrill)
knäckebröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi789 KJ / 189 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Apelsin- och sichuangravad lax
    Betyg 3.7 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsgriljerad tofu
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kryddiga revben med apelsin
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad