Rökt laxsida med fänkål, citron och blomkålssallad
Rökt lax med smak av fänkål, dill och citron är ett recept där du röker laxen själv i en rök på grillen med rökspån. Sedan grillar du också fisken snabbt. Till den rökta och grillade laxen bjuder du på en potatissallad av färskpotatis med blomkål, äpple och vinägrett med pepparrot.
Ingredienser
4 portioner
Dressing
2 msk riven färsk pepparrot
2 msk skånsk senap
2 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
Sallad
600 g färskpotatis
1 blomkål
150 g haricots verts (bönor)
2 röda äpplen
5 salladslökar
Lax
1 msk fänkålsfrön
1 citron
700 g lax
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar
20 g färsk dill
Gör så här
Till detta recept behövs en ABU-rök och rökspån.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2348 KJ / 561 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater34.8 g
Protein37.5 g
Kommentarer