Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kanapé med lax, äpple och curry

Ett charmigt recept på lyxig kanapé med lax, äpple och curry som passar utmärkt att servera som förrätt. Du gör den av bland annat bröd, rökt lax, kvarg, äpple, rödlök och svart rom. Tjusig och delikat!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stansa ut rundlar ur formbrödet med uttagsjärn, pepparkaksmått eller skär med vass kniv. Stek dem i smör tills de får fin färg och låt rinna av.
  2. Blanda lax, kvarg, äpple, curry och rödlöken. Fördela blandningen på brödskivorna.
  3. Toppa varje kanapé med svart rom, rödlök och en dillvippa.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 10 st formbrödsskivor
  • smör
  • 75 g strimlad rökt lax
  • 0,8 dl kvarg
  • 1/2 tärnat äpple
  • 1/2 tsk curry
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 tsk svart rom
  • rödlök och dillvippor till dekoration
Lägg till i inköpslistan