Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Sotad kryddgravad lax

Knepet bakom den här sotade kryddgravade laxen är att den får gott om tid på sig att suga åt sig aromen från hackad salladslök, kryddor, vitlök och stingig ingefära. När den därefter vänds några gånger på grillen blir den svindlande god.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pensla laxfiléerna (inte skinnsidan) med olivolja. Blanda samman socker, salt, kryddor, ingefära, pressad vitlök, hackad salladslök, samman laxfiléerna så att skinnsidorna kommer utåt.
  2. Lägg i en form och täck med plastfilm. Ställ en tyngd ovanpå och låt den stå i kylen i 12-18 timmar. Vänd laxen efter halva tiden.
  3. Skär laxen i portionsbitar och grilla runt om, ställ kallt till servering. God att servera med Avokado- och räkröra samt sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 kg benfri lax av mittbiten (som varit fryst i minst 3 dygn)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl salt
  • 1 msk krossad svartpeppar
  • 1/2 msk krossad kryddpeppar
  • 1/2 msk hela fänkålsfrön
  • 1/2 msk red hot chilipeppar eller liknande
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • 2 citroner (rivet skal)
  • 2 apelsiner (rivet skal)
  • 2 msk färska örter t ex rosmarin och timjan
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer