Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rökt fänkål och spenat

En smakrik röra av fänkål, spenat och tomat som blir ett oväntat tillbehör till läckerheter som serveras från grillen. Riktigt gott tillsammans med nygrillad fisk till exempel! Lagas i grill och får en rökt karaktär om du lägger ner en björkvedsklabbe i grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj alla grönsakerna. Låt spenaten rinna av. Ansa och tärna fänkålen. Tärna tomaten.
  2. Lägg grönsakerna i en eldfast skål, skvätt över lite olja och salta.
  3. Lägg en björkvedsklabbe i glöden så att det blir rökigt i grillen. Ställ skålen på gallret och lägg på locket. Stek/rök fänkålen några minuter i inte så varm grill, cirka 125˚C.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 påse babyspenat à 65 g
  • 1 stor fänkål
  • 1 liten tomat
  • olja
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 186 kJ / 45 kCal