Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Glödbakad purjolök

Tänk att vanlig purjo kan vara så gott. Den här rätten blir bäst om du eldar med ved i grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa purjon och skölj bort jord och sand.
  2. Lägg purjolökarna direkt på de glödande vedträna. På med locket. Vänd purjon ett par gånger. Den blir klar på cirka 5 minuter.
  3. Ta bort brända bitar och skär sedan löken i munsbitar. Ringla över olja och servera med flingsalt.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 medelstora purjolökar
  • olivolja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 485 kJ / 116 kCal