Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rökig svart bönsoppa med krispiga quesadillas

Mustig soppa med smak av den amerikanska södern! Till det krispigt stekta quesadillas med ost.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär skinkan i mindre bitar.
  2. Skala lök, vitlök och morot. Finhacka lök och vitlök och tärna moroten. Häll av och skölj bönorna i ett durkslag.
  3. Stek skinka, lök, vitlök, morot, bönor och spiskummin i olja i en gryta.
  4. Tillsätt vatten och fond. Låt småkoka ca 20 minuter. Mosa soppan med en potatisstöt eller stor ballongvisp så att konsistensen blir tjock och krämig, späd eventuellt med vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Kärna ur och skiva jalapeñon. Lägg den tillsammans med ost på hälften av tortillabröden. Toppa med resten av bröden.
  6. Stek tortillabröden gyllene och frasiga i olja i en stekpanna. Skär i snibbar till servering. Toppa soppan med gräslök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut tortillabrödet mot glutenfritt tunnbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkfritt alternativ.

Tips

Barnknepet: Uteslut jalapeño och krydda istället med oregano för de minsta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 120 g rökt skinka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 2 förp svarta bönor (à 410 g)
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 msk olja
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • salt och peppar
  • 1 jalapeño
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 4 tortillabröd
  • 3 msk gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1986 kJ / 472 kCal