Rofrukter

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Rofrukter

Ett enkelt recept på smakrika kokta rotfrukter att servera som tillbehör till exempelvis kött eller vegetariskt. Du gör det av morötter, palsternackor, rotselleri, purjolökar och citron. Servera rotfrukterna härligt varma!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Rofrukter

Ingredienser

6 portioner
4   morötter (4 st motsvarar ca 450 g)
2   palsternackor (2 st motsvarar ca 250 g)
1   bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 300 g)
2   purjolökar
rivet skal av 2   citroner
2 msk  smör
salt
nymalen vitpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Varm viltbuljong
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxsvanssoppa
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttsoppa
Betyg 4.1 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratäng med palsternacka och potatis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktspaj
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt högrev med rotfrukter
Betyg 2.8 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga