Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rofrukter

Ett enkelt recept på smakrika kokta rotfrukter att servera som tillbehör till exempelvis kött eller vegetariskt. Du gör det av morötter, palsternackor, rotselleri, purjolökar och citron. Servera rotfrukterna härligt varma!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotfrukterna och skär dem i lika stora stavar. Ansa och skär purjolöken i bitar på snedden.
  2. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 8-10 minuter. Lägg i purjolöken när 2-3 minuter återstår. Häll av. Kyl i kallt vatten. Kan förberedas hit.
  3. Vid servering, smält smöret i en kastrull. Rör ner citronskalet och rotfrukterna. Värm under försiktig omrörning. Salta och peppra.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 morötter (4 st motsvarar ca 450 g)
  • 2 palsternackor (2 st motsvarar ca 250 g)
  • 1 bit rotselleri (1 bit motsvarar ca 300 g)
  • 2 purjolökar
  • rivet skal av 2 citroner
  • 2 msk smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?