Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Rödvinssås

Rödvinssås är en svårslagen klassiker till en god köttbit. Låt rödlök, rött vin, kalvfond, soja och honung sjuda ihop till en härlig sås.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lök, vin, vatten, fond, soya och honung i en kastrull. Koka på svag värme ca 15 min.
  2. Rör ut majsstärkelsen i vattnet. Rör ner det i såsen och sjud ca 2 min under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Sila såsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är såsen fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 1 rödlök
  • 3 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ox- eller kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 msk vatten
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • salt och peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 558 kJ / 133 kCal