Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödvinsglacerade svartrötter

Vill du servera något speciellt och smakrikt till din vilträtt? Då ska du testa de här utomordentligt goda rödvinsglacerade svartrötterna vars härliga konsistens och trivsamma smaker är en magnifik kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten och citronjuice i en bunke.
  2. Skala och skär svartrötterna i 5 cm stora bitar och lägg dem i citronvattnet. Citronen gör så att svartrötterna inte missfärgas.
  3. Häll svartrötterna i ett durkslag.
  4. Lägg smöret i en varm stekpanna och tillsätt svartrötterna.
  5. Strö över socker och stek till en gyllenbrun färg.
  6. Salta och peppra på svartrötterna och häll sedan i vinet. Sänk värmen och låt vinet koka in.
  7. Strimla bladpersiljekvisten och blanda med svartrötterna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin istället för smör.

Tips

Passar utmärkt till vilträtter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • juicen av 1 citron
  • ca 400 g svartrötter
  • 1 msk smör
  • 1 msk socker
  • salt och svartpeppar
  • 1 1/2 dl rött vin
  • 1 kvist bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer