Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biff med pepparrot, äpple och svartrötter

Ett rejält skrovmål får du av detta mustiga recept på biff med pepparrot, äpple och svartrot! Du gör rätten av bland annat ryggbiff, svartrötter, grädde och äpplen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten med buljongtärningarna. Skala svartrötterna och skär bort ändarna. Dela svartrötterna i stavar, ca 5 cm. Koka dem i buljongen ca 5 minuter lyft upp dem på en tallrik.
  2. Skala och skär morötter och potatis i stavar eller klyftor. Skala och skiva löken. Koka grönsakerna i buljongen tills de är mjuka.
  3. Häll 3 dl buljong från grönsakerna i en kastrull (för 4 port), koka ihop ca 5 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden och koka ihop ytterligare ca 15 minuter. Rör ut majsstärkelse med lite vatten och red av såsen. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Dela, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg de kokta svartrötterna och äppelklyftorna i potatis och morotsbuljongen. Koka upp.
  5. Stek biffarna i matfettet ca 2 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar.
  6. Häll av buljongen från rotfrukterna och äpplena, spar den gärna och använd till en soppa.
  7. Servera biffarna med rotfrukter, äpplen och sås, strö över pepparroten. Garnera med bladpersilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 10 svartrötter
  • 2 morötter
  • 6 medelstora potatisar
  • 4 schalottenlökar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • salt och peppar
  • 2 röda äpplen
  • 4 ryggbiffar (à 150 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 msk färskriven pepparrot
  • 1 kruka bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2233 kJ / 533 kCal