Biff med pepparrot, äpple och svartrötter

Ett rejält skrovmål får du av detta mustiga recept på biff med pepparrot, äpple och svartrot! Du gör rätten av bland annat ryggbiff, svartrötter, grädde och äpplen.

Ingredienser
4 portioner
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
10 svartrötter
2 morötter
6 medelstora potatisar
4 schalottenlökar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
2 röda äpplen
4 ryggbiffar (à 150 g)
2 msk smör eller margarin
4 msk färskriven pepparrot
1 kruka bladpersilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2233 KJ / 533 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater37.6 g
Protein42.7 g
Kommentarer