Biff med pepparrot, äpple och svartrötter
![Biff med pepparrot, äpple och svartrötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_45216/cf_259/biff_med_pepparrot__apple_och_svartrotter.jpg)
Ett rejält skrovmål får du av detta mustiga recept på biff med pepparrot, äpple och svartrot! Du gör rätten av bland annat ryggbiff, svartrötter, grädde och äpplen.
![Biff med pepparrot, äpple och svartrötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_45216/cf_259/biff_med_pepparrot__apple_och_svartrotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
10 svartrötter
2 morötter
6 medelstora potatisar
4 schalottenlökar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
2 röda äpplen
4 ryggbiffar (à 150 g)
2 msk smör eller margarin
4 msk färskriven pepparrot
1 kruka bladpersilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2233 KJ / 533 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater37.6 g
Protein42.7 g
Kommentarer