Äggröra med tomat och chili

5
1
Äggröra med tomat och chili

Stekta ägg med tomater är en välkänd rätt i Kina och äts vanligtvis till frukost eller mellanmål. Woka ägg tillsammans med tomat och salladslök till en krämig och grov äggröra, toppa gärna med chiliolja.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Äggröra med tomat och chili

Ingredienser

4 portioner

Chiliolja

1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 dl neutral rapsolja
1/2 msk grovhackad ingefära
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
3/4 msk chiliflakes
1/2 dl milda torkade chiliflakes (t ex gochugaru eller aleppopeppar)
1/2 msk rostad lök
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk salt

Wok

4 tomater
4 salladslökar (ev extra till servering)
2 msk neutral olja
3 msk vatten
1/2 tsk salt

Äggröra

8 ägg
1 msk neutral olja

Serveringsförslag

kokt ris

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Joo kyung

2022-01-25

jättegott och enkelt att laga.