Äggröra med tomat och chili

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Äggröra med tomat och chili

Stekta ägg med tomater är en välkänd rätt i Kina och äts vanligtvis till frukost eller mellanmål. Woka ägg tillsammans med tomat och salladslök till en krämig och grov äggröra, toppa gärna med chiliolja.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Äggröra med tomat och chili

Ingredienser

4 portioner

Chiliolja

1/4   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   salladslök
1 dl  neutral rapsolja
1/2 msk  grovhackad ingefära
1   stjärnanis
1   kanelstång
1   lagerblad
3/4 msk  chiliflakes
1/2 dl  milda torkade chiliflakes (t ex gochugaru eller aleppopeppar)
1/2 msk  rostad lök
2 tsk  sesamolja
2 tsk  japansk soja
1/2 tsk  salt

Wok

4   tomater
4   salladslökar (ev extra till servering)
2 msk  neutral olja
3 msk  vatten
1/2 tsk  salt

Äggröra

8   ägg
1 msk  neutral olja

Serveringsförslag

kokt ris

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

jättegott och enkelt att laga.

Joo kyung

2022-01-25

Testa liknande recept

Wonton med räkor och chiliolja
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bang bang kyckling
Betyg 4.4 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dan dan nudlar
Betyg 4.6 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålssallad med pepparrot och yozo
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het biffgryta med vitlökssmetana
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Five spice
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga