Äggröra med tomat och chili
Stekta ägg med tomater är en välkänd rätt i Kina och äts vanligtvis till frukost eller mellanmål. Woka ägg tillsammans med tomat och salladslök till en krämig och grov äggröra, toppa gärna med chiliolja.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
Chiliolja
1/4 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 salladslök
1 dl neutral rapsolja
1/2 msk grovhackad ingefära
1 stjärnanis
1 kanelstång
1 lagerblad
3/4 msk chiliflakes
1/2 dl milda torkade chiliflakes (t ex gochugaru eller aleppopeppar)
1/2 msk rostad lök
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
1/2 tsk salt
Wok
4 tomater
4 salladslökar (ev extra till servering)
2 msk neutral olja
3 msk vatten
1/2 tsk salt
Äggröra
8 ägg
1 msk neutral olja
Serveringsförslag
kokt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
jättegott och enkelt att laga.
Joo kyung
2022-01-25