Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Rödlökssallad med soltorkade tomater

Rödlökssallad med soltorkade tomater är en salt och festlig sallad som förberedes på cirka tio minuter. Servera som förrätt med brytbröd eller som tillbehör till en paj eller gratäng.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skiva lökarna tunt. Förväll lökskivorna i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 2 min. Spola av löken i kallt vatten och låt den rinna av. Fördela rivna sallatsblad på 4 assietter (för 4 port). Lägg löken ovanpå.
  2. Strimla tomaterna och ta vara på oljan de ligger i. Fördela tomaterna och oliverna över löken. Blanda samman marinaden från tomaterna med balsamvinägern och basilikan.
  3. Häll dressingen över salladen och servera genast med ett brytbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rödlökar
  • blandad sallad lollo-, rosso-, ruccola- och grönsallat
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 20 svarta oliver med kärnor
Dressing
  • 2 msk marinad från tomaterna
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk strimlad färsk basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1040 kJ / 250 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer