Morot- och avokadosallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Morot- och avokadosallad

En vacker sallad med en utmärkt kombination av de spänstiga morötterna och mjuka, kladdiga avokadon. Du blandar även i lök, rostade sojabönor och basilika och ringlar slutligen över olivolja och balsamvinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötterna och skär dem i bitar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur avokadorna. Ta ut fruktköttet med en sked. Skär det i bitar.
  3. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en skål. Hacka basilikan och rör ner den.
  4. Lägg i lök och avokado. Vänd sist ner de varma morötterna. Strö över sojabönorna. Servera till grillad kyckling eller torkad skinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 morötter
  • 1 färsk lök eller liten späd purjolök (1 lök motsvarar 1 liten späd purjolök)
  • 2 avokador
  • 1 dl rostade, salta sojabönor eller rostade pinjenötter (1 dl sojabönor motsvarar 1/2 dl pinjenötter)
Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan