Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chèvrelax med örter

En fräsch och uppfriskande middag får du när du bjuder på den här goda rätten. Frisk ugnsbakad lax fylls med en krämig röra av chèvre och örter och placeras på en vacker bädd av en suverän sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Skär ett snitt mitt på varje laxbit och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda ost, örtkryddor, salt och peppar. Fördela fyllningen i snitten. Sätt in formen i ugnen och tills laxens innertemperatur är 56ºC eller 12-15 minuter.
  3. Sallad: Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Koka sockerärterna några minuter och låt dem rinna av. Blanda med mangoldskott, oliver och tunt skivad lök. Vispa ihop olja, vinäger, socker, senap, och kryddor. Blanda ner den i salladen.
  4. Servera den chèvrefyllda laxen med sallad och bröd.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax (à 150 g)
  • 150 g chèvre (bredbar)
  • 3 msk skuren färsk timjan och basilika
  • salt och peppar
Sallad
  • 1 burk kikärter
  • 150 g sockerärtor eller haricots verts
  • mangoldskott
  • 20 oliver
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?