Chèvrelax med örter

6
5
Chèvrelax med örter

En fräsch och uppfriskande middag får du när du bjuder på den här goda rätten. Frisk ugnsbakad lax fylls med en krämig röra av chèvre och örter och placeras på en vacker bädd av en suverän sallad.

Chèvrelax med örter

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax (à 150 g)
150 g chèvre (bredbar)
3 msk skuren färsk timjan och basilika
salt och peppar

Sallad

1 burk kikärtor
150 g sockerärtor eller haricots verts
mangoldskott
20 oliver
1 rödlök
2 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Katrina

2009-05-20

Den är så enkel och så snabb så den kvalade in som en vardagsfavorit!

Helena

2009-03-20

En fullträff! Jättegott!

Charlotte

2009-03-07

vilken höjdare. enkelt och snabbt. bytte ut chévre mot vanlig feta eftersom maken inte gillar chévre. gick jättebra.. men jag tror att chévre är att föredra. fyllde oxå på salladen med lite röd chinoa (stavas det så?). vill varmt rekomendera denna rätt.