Chèvrelax med örter

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
5
Chèvrelax med örter

En fräsch och uppfriskande middag får du när du bjuder på den här goda rätten. Frisk ugnsbakad lax fylls med en krämig röra av chèvre och örter och placeras på en vacker bädd av en suverän sallad.

Chèvrelax med örter

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar lax (à 150 g)
150 g  chèvre (bredbar)
3 msk  skuren färsk timjan och basilika
salt och peppar

Sallad

1   burk kikärtor
150 g  sockerärtor eller haricots verts
mangoldskott
20   oliver
1   rödlök
2 msk  olivolja
2 msk  balsamvinäger
1 tsk  socker
1 tsk  dijonsenap
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Den är så enkel och så snabb så den kvalade in som en vardagsfavorit!

Katrina

2009-05-20

En fullträff! Jättegott!

Helena

2009-03-20

vilken höjdare. enkelt och snabbt. bytte ut chévre mot vanlig feta eftersom maken inte gillar chévre. gick jättebra.. men jag tror att chévre är att föredra. fyllde oxå på salladen med lite röd chinoa (stavas det så?). vill varmt rekomendera denna rätt.

Charlotte

2009-03-07

Testa liknande recept

Ljummen quinoasallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med lufttorkad skinka och chèvre
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sparris- och ostpastejer
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Enklaste chèvrecremen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga