Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Toscansk köttbullesallad

Toscansk köttbullesallad är en snabblagad rätt fylld med delikata ingredienser. Några av pärlorna som förgyller salladen är den mjuka mozzarellan, granna basilikan och goda tomaterna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj den toscanska salladen. Stek köttbullarna och koka pastan enligt förpackningarnas anvisning. Låt pastan rinna av i ett durkslag och spola den kall.
  2. Blanda vinäger, olja salt och peppar. Skölj och dela tomaterna. Skär osten i bitar. Hacka basilikan grovt.
  3. Blanda toscansk sallad, köttbullar, pasta, tomater, mozzarella och basilika. Ringla över dressingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse färdig toscansk sallad
  • 500 g köttbulle
  • 200 g fullkorns fullkornspasta
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 ask cocktailtomater
  • 200 g mozzarella
  • 1 kruka basilika

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer