Skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka
Har du tänkt laga till en stek? Varför inte testa det här receptet på skinkstek med ansjovisspetsad gräddsås och saltgurka! Skinksteken är riktigt god och går alldeles utmärkt att servera till större sällskap.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 portioner
1 skinkstek eller fläskbog (1 skinkstek motsvarar ca 800 g)
1/2 gul lök
3 msk smör till stekning
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl kalvbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 msk söt sojasås, ketjap manis
2 msk ansjovisspad
1/2 dl finhackad persilja
2 msk ljus maizenaredning
Till servering
potatismos
saltgurkor
grönsaker t ex morötter, sockerärtor och fänkål
För alla
Läs ingrediensförteckningen på kalvbuljongen och ketjap manis.
I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Använd maizena majsstärkelse istället för maizena.
Gör laktosfri: Stek i laktosfritt smör, byt ut grädden mot laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Stek i mjölkfritt smör eller olja, byt ut grädden mot havre-, soja-, eller risbaserat alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott recept! Behövde inte mer tid än det står i receptet för steken. Tog knappt en timme att få rätt temperatur. Steken behöver mer tid förstås, om den är större...
Sofie
2021-03-08Suveränt god stek allra helst såsen.
Rune
2009-11-14Detta är en stor favorit hos hela familjen.....Toppen när man är många....instämmer med att tiden för steken är betydligt längre än det står här.
Josefin
2009-11-04