Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Julens pizzasallad

En färgglad rödkålssallad som passar fint till julens skinka, köttbullar och revbensspjäll. Lite mortlade kardemummakärnor ger en extra julig smakupplevelse tillsammans med den syrliga dressingen som både doftar och smakar av apelsin.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla rödkålen.
  2. Blanda olja, apelsinjuice, vinäger och salt i en skål. 
  3. Rör ner rödkålen i dressingen och blanda väl. Strö över kardemumman.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g rödkål
  • 2 msk rapsolja
  • färskpressad juice av 1 apelsin
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mortlade kardemummakärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 230 kJ / 55 kCal